معنای لغوی صادرات چیست؟
صادرات در لغت به معنای فرستادن کالا به کشوری دیگر برای فروش یا داد و ستد می باشد. به طور کلی جهت این عملیات اشخاص و شرکت ها باید دارای کارت بازرگانی باشند که برای دریافت آن شرایط و مقررات خاصی وجود دارد.
تجارت، بازرگانی و صادرات
در پروسه فعالیت های تجاری و بازرگانی منظور از صادرات کالا، خروج كالا از قلمرو گمركي كشور جهت ارسال به سایر کشورها می باشد شرکت باریزان قادر به ارسال کالا های مجاز (طبق موازین جمهوری اسلامی) در ابعاد و وزن های گوناگون می باشد. ما با استعلام از خطوط هواپیمایی معتبر در تلاش خواهیم بود تا سرویس دلخواه مشتریان عزیز را به صورت درب به درب و یا درب به فرودگاه ارائه دهیم. تیم بازرگانی باریزان به طور مداوم شما را در جریان آخرین وضعیت بسته ی خود قرار خواهد داد.
صادرات انواع متفاوتی دارد
صادرات مستقیم و صادرات غیر مستقیم
صادرات مستقیم
در صادرات مستقیم فروش کالا ها به خارج از کشور بدون دخالت واسطه انجام میشود و شرکت خود اقدام به فروش محصولاتش در خارج از کشور میکند و خود مسئولیت برخورد مستقیم با شرکت های خارجی را در عهده دارد.
عموماً صادرات ها به روش مستقیم انجام می شود. حسن این روش نسبت به صادرات غیر مستقیم عدم وجود واسطه در صادرات است. انجام تمامی مراحل صادرات به صورت صفر تا صد به عهده خود صادر کننده می باشد.
بهتر است برای صادرات مستقیم پس از تولید محصول، بازار هدف بررسی شود و مشتریان خارجی کالا پیدا شوند. پس از یافتن خریدار کالا ، مسئله بعدی تعیین نوع حمل نقل کالا و انجام امور گمرکی می باشد. لازم است بدانید که انجام این امور هزینه بر است. در این مرحله عقد قرار داد و وجود ضمانت نامه های قانونی و حقوقی را فراموش نکنید.
از جمله مواردی که در صادرات با آن روبه رو خواهید بود تبادلات ارزی می باشد که هم صادر کننده و هم وارد کننده را در گیر می کند.
پس از انجام اقدامات ذکر شده با برخی مسائل دیگر از جمله ثبت سفارش، کسب کارت بازرگانی و سایر کار های مرتبط روبه رو خواهید شد.
مزایای صادرات مستقیم کالا چیست؟
مزایای صادرات کالا را در زیر به صورت مفصل برایتان شرح خواهیم داد:
افزایش سود دریافتی: صادرات مستقیم این حسن را دارد که افراد یا شرکت های واسطه را حذف می کند و تمامی سود حاصل از صادرات نصیب صادر کننده می شود. در این زمینه با بازریابی و تبلیغات مناسب می توانید سود خود را بیش از قبل کنید.
ایجاد شبکه سازی و گسترش ارتباطات تجاری: از مزایای صادرات مستقیم که به مرور زمان ایجاد می شود، شبکه سازی و گرفتن ارتباط با صادر کنندگان داخلی و خارجی می باشد. که ارتباطات تجاری با آن ها می تواند زمینه ساز گسترش فعالیت های شما باشد.
یادگیری زیر و بم صادرات: به صورت کلی هر کاری را که یکی دو بار انجام دهید دیگر زیر و بم کار دستتان می اید و دیگر نیازی به مشاور و راهنما ندارید صادرات نیز به هیمن صورت است.
زیرا زمانی که شما این کار را به صورت مستقیم خودتان پیگیری می کنید با صفر تا صد آن آشنا می شوید و بر تجربیات شما افزوده می شود.
تحت کنترل بودن شرایط: هنگامی که فقط خودتان درگیر صادرات باشید دیگر شریکی در کار نخواهد بود و شما به صورت آزادانه می توانید تصمیم گیری کنید و برای کار ها اقدام کنید.
برندینگ و برندسازی: به علت آشنایی مستقیم خریداران و مشتریان خارجی با کالا های شما ، با افزایش کیفیت و استاندارد سازی کالا می توانید مشتریان بیشتری را کسب کنید و برند خودتان را به جامعه خارجی معرفی کنید. این کار در صادرات غیر مستقیم نیاز به پشتکار و تلاش بیشتری دارد.
معایب صادرات مستقیم کالا چیست؟
مزایای صادرات مستقیم را به صورت کامل توضبیح دادیم ولی لازم است بدانید این حرفه چندان هم بی نقص نیست و معایبی نیز دارد که در ادامه به شرح آن می پردازیم:
صرف هرزینه های بیشتر: درست است که این مسیر سود بیشتری را به همراه دارد ولی نباید هزینه های زیادی که صرف می شود را نادیده گرفت. برخی از این هزینه ها عبارتند از : هزینه های رفت و آمد، هزینه های ایجاد دپارتمان صادرات و حقوق نیروی های استخدامی و….
نیاز به صرف زمان بیشتر: به سبب این که در این روش تمامی مسئولیت ها و پیگیری ها به عهده خود فرد صادر کننده می باشد در نتیجه زمان بیشتری نیز از شما خواهد گرفت. در روش غیر مستقیم عموماً انجام فعالیت های اداری و غیره از دوش شما برداشته می شود.
دریافت مجوز های مورد نیاز: مجوز های قانونی از نیاز های هر کسب و کاری می باشد که دردسر های خاص خودش را دارد و گاهی می تواند بسیار وقت گیر باشد.
مشغله و مشکلات بیشتر: همان طور که در موارد بالا اشاره کردیم صادرات مستقیم دردسر های زیادی دارد و فرد صادر کننده به منظور مزایای بیشتر این حرفه این معضلات را نیز باید بپذیرد.
صادرات غیر مستقیم
در صادرات غیرمستقیم فروش کالا به خارج ازکشور از طریق واسطه های فروش انجام می شود که این واسطه ها مسئولیت ارسال محصولات به کشور های خارجی را بر عهده دارند در نتیجه ، هزینه ها و خطرات ناشی از صادرات غیرمستقیم کمتر از هزینه هایی است که در صادرات مستقیم دخیل هستند.
صادرات و واردات در کنار هم میزان تجارت هر کشور را متعادل می سازند. زمانی که در یک کشور میزان صادرات بیشتر از واردات باشد نشان دهنده ی مازاد تجارت در ان کشور می باشد و واردات بیش ازحد نیز کسری تجارت در آن کشور را نمایان می سازد.
روش غیرمستقیم در صادرات کالا دقیقا عکس صادرات مستقیم بوده و شما در این راه نیاز به واسطه خواهید داشت.
واسطه ها انواع متفاوتی دارند مانند شرکت های بازاریابی بین الملل، شرکت های مدیریت صادرات و…باشند. در صادرات غیر مستقیم بهتر است با عقد قرار داد تمامی امور یا بخشی از آن را به واسطه ها بسپارید. همکاری با واسطه ها بیشتر مناسب صادر کنندگانی است که حجم محصول بالایی را جابه جا نمی کنند.
واسطه ها چه فرد باشند و چه شرکت بخشی از سود نهایی را با شما شریک خواهند و شد. از آن جا بهتر است صادر کنندگانی که حجم زیادی از محصولات را جا به جا می کنند روش های دیگری پیش بگیرند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مشاوره های صادرات می توانید با شماره های شرکت بازرگانی باریزان تماس حاصل فرمایید.
مزایای صادرات غیر مستقیم چیست؟
همانطور که این روش معایبی برای صادر کننده دارد مزایایی نیز دارد که قابل توجه است:
هزینه کمتر: عدم ایجاد دپارتمان صادرات و استخدام نیروی انسانی در صادرات غیر مستقیم بخش زیادی از هزینه های شمارا کاهش می دهد.
پیشگیری از آزمون و خطا: استفاده از تجربیات واسطه های صادراتی انجام ازمون و خطا را در کسب و کار شما کاهش می دهد و می تواند مانع از ضرر شما شود.
استفاده از راهنمایی و تجربیات سایر افراد: همین طور استفاده از تجربیات واسطه های صادراتی بر تجارب و دانش شما می افزاید.
عدم نیاز به اخذ مجوز: دردسر های این روش کمتر بوده چرا که مراحل قانونی اخذ مجوز را طی نخواهید کرد.
معایب صادرات غیر مستقیم کالا چیست؟
عدم ارتباط مستقیم با مشتری: در این مسیر گسترش صادرات سخت بوده زیرا شما ارتباطی با خریدار ندارید و از تقاضاهای بازار هدف آگاهی ندارید.
عدم توانایی تعیین قیمت: تعیین قیمت محصولات از طریق صادرات غیر مستقیم به عهده واسطه ها می باشد و صادر کننده کنترلی بر این موضوع نخواهد داشت.
کسب سود کمتر: همانطور که در مطالب فوق اشاره کردیم به دلیل وجود واسطه سود این روش کمتر از صادرات مستقیم می باشد.
تمامی مزایا و معایب تجارت و صادرات مستقیم و غیر مستقیم را برایتان شرح دادیم تا با توجه به شرایط و وضعیت شغلی خود روش مناسب را برگزینید به منظور کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره با شماره تماس های شرکت بازرگانی باریزان تماس حاصل فرمایید.
مشاوره برای صادرات
جهت مشاوره و ارسال کالای های خود به سایر کشورها میتوانید با شرکت بازرگانی باریزان در ارتباط باشید . ما با بررسی شرایط موجود بهترین و مقرون به صرفه ترین روش ها را در اختیار شما عزیزان قرار خواهیم داد.