برای این که بتوانیم اهمیت انتخاب بهترین شرکت بازرگانی را نشان دهیم بهتر است بگوییم که همه ی تولید کنندگان در هر حوزه ای که به فعالیت می پردازند تمایل دارند که کالای خود را به کشور های دیگر صادر کنند تا از این طریق علاوه بر جهانی کردن کالای خود به سود مناسبی هم دست یابند. اما همه ی ما می دانیم که صادرات کالا به همین آسانی نیست و پیچ و خم های بسیاری دارد و این پیچ و خم ها گاهی ریسک خطرات بالایی را به همراه دارد و گاهی نه تنها سود آور نیست بلکه خسارت هایی را هم به همراه دارد.
به همین دلیل امروزه برای تسهیل کار صادرات شرکت هایی با عنوان شرکت های بازرگانی وارد این حوزه شده اند که کار آن ها کمک به انجام بهتر تجارت شما می باشد.
وقتی صحبت از این شرکت ها به میان می آید همه ی ما به دنبال بهترین شرکت بازرگانی هستیم که بتواند بهترین راهکار ها را در پیش روی ما قرار دهد و ما را هر چه سریع تر به هدفی که داریم برساند. در واقع این نوع شرکت های بازرگانی به عنوان واسطه ای بین تولید کنندگان و کشور های مصرف کننده به فعالیت می پردازند و همه ی کار های اداری و غیر اداری ارسال کالای شما را به عهده می گیرند تا از این طریق از پیش آمد خسارت های احتمالی جلوگیری کنند و شما را با خاطری آسوده به سود مورد نظر برسانند.
همین موضوع می تواند میزان اهمیت این نوع شرکت ها را برای ما روشن سازد. بنابراین لازم است در برای انتخاب بهترین شرکت بازرگانی این موضوع را در نظر بگیریم که ما به شرکتی نیاز داریم که بتواند بازار مناسبی را در کشور های دیگر برای محصول ما پیدا کند و تمام فوت و فن ارسال و یا همان صادرات کالا به کشور های دیگر را در اختیار ما قرار دهد.
اگر بخواهیم به اختصار تعریفی ارائه دهیم باید بگوییم که بهترین شرکت بازرگانی شرکتی است که به یک شبکه بین المللی از تمام نمایندگی های بین المللی متصل باشد و بتواند کار شما را در کمترین زمان ممکن و با حداقل هزینه ها انجام دهد. وقتی که این دو مسئله یعنی زمان و هزینه مطرح می شود می توان به اهمیت انتخاب بهترین شرکت بازرگانی پی برد.
در دنیای امروز کمتر کسی را می توان یافت که این دو پارامتر در نزد او بی اهمیت باشد. به خصوص در امر مهمی چون تجارت که هدف نهایی دست یابی به درآمد و سودی مناسب در حداقل زمان ممکن می باشد. در نتیجه با توجه به این که تا حدودی به اهمیت این موضوع پی بردیم و با بیان این پیش درآمد به بیان ویژگی های بهترین شرکت های بازرگانی می پردازیم.
با توجه به گسترش مبادلاتی که در بین کشور ها و واردات و صادرات کالا به وجود آمده است شاهد گسترش شرکت های بازرگانی می باشیم. کشور ما هم از این موضوع مستثنی نمی باشد و امروزه شرکت های مختلفی در این حوزه در داخل ایران مشغول به فعالیت می باشند.
گاهی ممکن است به دلیل انتخاب نادرست این شرکت ها صاحبان کالا و یا تولید کنندگان متحمل خسارت های سنگینی شوند. بنابراین هدف از بیان این موارد جلوگیری از وقوع چنین مشکلاتی می باشد. برای این که در انتخاب دچار اشتباه نشویم بهتر است معیار هایی را مورد بررسی قرار دهیم. معیار های انتخاب بهترین شرکت بازرگانی از قرار زیر می باشند:
1_ یک شرکت خوب باید بتواند بازاری مناسب برای ارائه کالای شما را در کشور مقصد معرفی کند.
2_ یک شرکت خوب باید بتواند از خلاقیت و نوآوری بهره ببرد تا به این وسیله با ایجاد فضایی رقابتی به جذب مشتری بپردازد.
3_ ویژگی دیگر که یک شرکت بازرگانی معتبر و خوب باید داشته باشد شناسایی توزیع کننده ای ماهر می باشد که با تجربه کافی بتواند محصول شما را به بازار مورد نظر ارائه دهد.
4_ انجام مذاکره های مختلف برای کسب مجوزهای لازم برای صادرات کالای شما از دیگر ویژگی های بهترین شرکت بازرگانی می باشد.
5_ تعیین ویژگی های کیفی و کمی کالای مورد نظر شما در بازار هدف از دیگر کار های یک شرکت بازرگانی معتبر می باشد.
6_ این نوع شرکت ها برای این که در گروه بهترین شرکت های بازرگانی قرار بگیرند باید بتوانند مجوز شرکت در مناقصات بین المللی خارج از کشور را اخذ کرده و با تهیه اسناد و مدارک لازم کالای شما را در چنین مناقصاتی شرکت دهند.
7_ ویژگی دیگر بهترین شرکت بازرگانی تخمین دقیق انواع هزینه های مربوط به واردات و صادرات کالا می باشد. این شرکت ها با برآورد هزینه های گمرک، حمل و نقل، مالیات و … باید بتوانند هزینه ی نهایی را برای شما مشخص کنند و سود نهایی از صادرات و واردات کالا را برآورد کنند.
8_ ارائه مشاوره ای دقیق برای قیمت گذاری محصول در کشور مقصد یکی دیگر از ویژگی های این نوع شرکت ها می باشد.
9_ ارائه خدمات انبارداری، هماهنگی امور حمل و نقل، نحوه بسته بندی کالا، نحوه بارگیری و … از جمله کار هایی است که یک شرکت بازرگانی معتبر باید انجام دهد.
10_ در نهایت برای این که یک شرکت به عنوان بهترین شرکت بازرگانی انتخاب شود باید بتواند تمام تعهداتی که بین دو طرف معامله در نظر گرفته است را مدیریت کرده و همه ی عواقب آن از جمله ریسک پرداخت ها را به عهده بگیرد.